Новини

Просять скасувати електронну чергу: Польща звернулася до України щодо блокади кордону

Вимога скасувати електронну чергу – одна з причин протесту польських перевізників. Її запровадила Україна для вантажівок, які повертаються до ЄС без вантажу.

Анджей Адамчик вимагає скасувати електронну чергу

Скасувати електронну чергу – з такою вимогою міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа своєму українському колезі. Він закликав виконати вимоги польських протестувальників.

Про це повідомили в польському міністерстві інфраструктури, пише «Громадське».

Там зазначили, що одна з причин протесту польських перевізників – електронна черга. Її запровадила Україна для вантажівок, які повертаються до Європейського Союзу без вантажу. Така система, кажуть у Польському уряді, унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній.

Міністр Адамчик закликав скасувати обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі принаймні на двох пунктах пропуску: «Зосин – Устилуг» та «Нижанковичі – Мальховіце».

Також польський міністр звернувся до європейської комісарки з транспорту Адіни Велян. Вимагає відновлення необхідности отримання дозволів на міжнародні перевезення, які скасували для українських транспортних фірм.

За його словами, Інспекція автомобільного транспорту Польщі виявляла порушення правил з боку українських перевізників. Він повідомив єврокомісарку з транспорту про це.

«Зазначені дії є продовженням зусиль міністерства інфраструктури […], щоб усунути його (страйку на кордоні — ред.) причини, які лежать в Україні та Європейському Союзі», – йдеться в повідомленні польського відомства.

Крім того, у тексті зазначили, що нині триває підготовка до засідання Транспортної ради ЄС. Воно відбудеться 4 грудня 2023 року в Брюсселі.

На ньому збираються обговорити наслідки угоди щодо скасування необхідности отримання дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників.

Нагадаємо, «Шпальта» розповідала, що двоє українців потрапили до списку «30 до 30» польського «Forbes».

Коментарі