Новини

Двоє українців потрапили до списку «30 до 30» польського Forbes

Сергій Бутко та Влад Турак розробили платформу для створення цифрових сертифікатів.

Фото facebook.com

Українці в Польщі Сергій Бутко і Влад Турак розробили платформу Certifier для створення цифрових сертифікатів і потрапили у список «30 przed 30» («30 до 30») від Forbes.

Про це пише Суспільне з посиланням на Forbes.ua.

Стартап Бутка і Турака має програмне забезпечення для того, щоби робити цифрові сертифікати, грамоти й дипломи та зберігати їх онлайн. Платформу Certifier використовують близько 350 компаній із США, Великої Британії та Канади — зазначає Forbes. На сайті стартапу йдеться, що понад 1000 компаній використовують цей сервіс. Серед них Amazon, Avon, Salesforce і Стенфордський університет (Каліфорнія, США).

Електронні сертифікати там зберігають уже більш як 600 тисяч людей, а заробіток компанії за місяць — близько 130 тисяч злотих (1,1 млн грн).

27-річний Сергій Бутко та 28-річний Влад Турак помітили проблему автоматизації у видаванні сертифікатів та інших нагород, водночас розробники зауважують, що люди завжди любили отримувати визнання за свою роботу, отже, винагородження можна зробити легшим і доступнішим для великої кількості людей. І разом з тим звести до мінімуму використання паперових сертифікатів.

«Раніше таким визнанням були переважно медалі за участь у війнах, а сьогодні – це сертифікати та медалі в онлайн-іграх. Ми зрозуміли, що ця сфера повинна змінитися в сучасному світі, який переходить від фізичних документів до цифрових», — каже Влад Турак.

Стартап Бутка і Турака залучив 2,67 млн злотих у двох раундах фінансування: спершу 1,67 млн злотих від BlackPearls і групи бізнес-янголів, а потім ще 1 млн від фонду Fundingbox.vc.

Коментарі