Новини

Румунська сіль та гранітний відсів: як МіськШеп прибиратиме вулиці у Чернівцях взимку

Наразі у МіськШепі є понад 20 одиниць техніки, що пройшла техогляд та готова працювати.

Фото: Чернівецька міська рада

У Чернівцях КП «МіськШеп» закупило нову суміш для прибирання вулиць взимку. Йдеться про гранітний відсів.

Про це повідомив керівник підприємства Григорій Оробець.

Підприємство готується до зимового сезону. Наразі у МіськШепі є понад 20 одиниць техніки, що пройшла техогляд та готова працювати.

«Є 10 одиниць посипальної техніки, також є допоміжна техніка – це трактори з щітками, з відвалами, грейдери», — каже Оробець.

Фото: Чернівецька міська рада

Водночас директор КП «МіськШеп» каже, що на підприємстві нову техніку не закуповували. Також він додає, що зараз у підприємстві не вистачає водіїв.

Вам може бути цікаво: Не вистачає водіїв, слюсарів та працівників ритуальної служби: як у Чернівцях працюють комунальні підприємства через брак робітників

У «МіськШепі» для посипання доріг вперше закупили гранітний відсів, а також поки мають 500 тонн румунської солі. Цього річ її закупили значно дешевше, аніж торік.

Як каже Оробець, зазвичай для посипання доріг використовували пісок, проте цього року будуть відсів. Водночас він зауважив, що це можна робити лише при температурі нижче -10 градусів. Якщо ж буде до -10, то сипатимуть лише сіллю, щоб не забруднювати місто. Перевагою відсіву є те, що він не має пилуватості і на весні не буде пилових бур, додає директор комунального підприємства.

У підпорядкуванні «МіськШЕПу» все місто, окрім частини території колишнього Садгірського та Першотравневого районів Чернівців. Ці ділянки обслуговуватиме підрядник.

Коментарі