Новини

На Буковині СБУ викрила на хабарі місцевого депутата від забороненої партії

Раніше цей депутат вже мав судимості за дрібне шахрайство. 

На Буковині СБУ викрила

Фото: СБУ

На Буковині СБУ викрила місцевого депутата забороненої партії «ОПЗЖ», який вимагав хабаря від представника мобільного оператора зв’язку.

Про це повідомляє Управління СБУ в Чернівецькій області.

Зловмисник – колишній керівник районної організації забороненої в Україні комуністичної партії. Раніше мав судимості за дрібне шахрайство.

Фігурант пообіцяв посприяти в отриманні документів на оренду земельної ділянки для будівництва вежі мобільного зв’язку, використовуючи свій статус депутата місцевої ради від «ОПЗЖ» та повноваження члена земельної комісії. За таку «доброчинність» вимагав від представника мобільного оператора 2500 доларів.

Щоб уникнути відповідальності, зловмисник залучив до протиправних дій свого знайомого в ролі посередника. Правоохоронці під час обшуків за місцями проживання і перебування фігурантів вилучили кошти, які останні отримали злочинним шляхом. Зловмисників затримали.

Наразі депутату-хабарнику та його пособнику повідомили про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Йдеться про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Раніше «Шпальта» розповідала, що у Чернівецькій обласній раді зареєстрували проєкт рішення про призупинення повноважень депутатів фракції «ОПЗЖ». Водночас юридично депутати можуть продовжувати свою політичну діяльність у раді після розпуску фракції.

Коментарі