Новини

Клічук розповів, коли в Чернівцях відновлять рух вулицею Руською та яка доля мешканців аварійного будинку

Завершити роботи зі знесення будинку обіцяють наступних середи або четверга. Відновлення руху Руською триватиме довше.

Мешканці будинку №8 на вулиці Руській у Чернівцях зможуть повернутися з готелю «Київ» до своїх помешкань. Про це під час своєї пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук.

Раніше «Шпальта» розповідала, що після обвалу будинку №6 експертиза перевіряла на аварійність і суміжну будівлю, що на Руській, 8. Його мешканців відселили до готелю «Київ».

«Експертиза встановила, що восьмий будинок у задовільному стані. Люди зможуть повернутися у свої квартири. Мешканці будинку №6 (котрий обвалився – ред.) переселені в маневровий фонд. Далі буде інвестиційний конкурс. Проте поки що це лише обговорення», – каже міський голова.

За його словами, будинок №6 розібраний. Залишився лишень підвал, приміщення якого майже під дорогою. Будівельники обіцяли до середи-четверга завершити роботи.

Проте рух відновлять пізніше. Причина полягає в тому, що електричні лінії, за словами Клічука, приєднані до фасаду будинку, який знесли. Водночас міський голова прогнозує, що наступного тижня рух Руською вже відкриють.

Коментарі