Новини, Репортаж

Обвал будинку в центрі Чернівців: рух тролейбусів не відновлять, доки будівлю не знесуть. ФОТО

Будинок на Руській, 6 вирішили зносити. Всіх його мешканців, як і сусіднього, що на Руській, 8, відселили.

У центрі Чернівців обвалилася стіна аварійного будинку на вулиці Руській, 6. Як повідомив заступник міського голови Євгеній Маховіков, сигнал до поліції про повторне руйнування стіни за адресою Руська, 6 надійшов учора, 20 вересня, приблизно о 21:20. За 10-20 хвилин усі служби були на місці та проводили обстеження.

Зранку рух для транспорту та тролейбусів №№ 2 і 4 на початку вулиці Руської перекрили. Як пояснив Маховіков, перекриття триватиме, доки не знесуть аварійний будинок та не убезпечать прилеглу територію.

«Ми провели зустріч із представниками будівельних організацій. Маємо висновок експерта про те, що цей будинок необхідно повністю знести. Плануємо зробити якнайшвидше, бо ця ділянка Руської буде перекрита, доки триватимуть роботи», – каже заступник міського голови.

Тривалість робіт, за словами Євгенія Маховікова, складе приблизно тиждень. Рішення щодо подальшої долі земельної ділянки, на якій розташований будинок, ухвалюватимуть після завершення всього процесу.

Будівлю зноситимуть за кошти міської ради. Посадовець каже, що кошторисну вартість наразі не можуть передбачити через складність робіт.

Раніше, 23 червня, «Шпальта» розповідала про цей аварійний будинок. Тоді мешканцям пропонували переїхати до маневрового фонду на вулиці Луковецькій, що на Роші. Декілька мешканців від цього тоді відмовлялися.

Водночас міський голова Роман Клічук у власному дописі на сторінці у фейсбуку повідомив, що станом на вчора, 20 вересня, останні мешканці будинку дали згоду на переселення та покинули своє помешкання. Тож, коли трапився обвал стіни, ніхто не постраждав.

Своєю чергою заступник міського голови Євгеній Маховіков також сьогодні зазначив, що, крім усього, є також питання щодо суміжного будинку – на Руській, 8.

«Учора відселили всіх мешканців – 9 людей, яких переселили тимчасово до готелю «Київ». Допоки не буде висновку про те, що цей будинок безпечний, вони мешкатимуть там. Наші соцслужби контролюють цей процес», – заявив Маховіков.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі