Новини

Безлімітна кількість поїздок за 50 гривень: у Чернівцях запровадять одноденний квиток у комунальному транспорті

«Денний» квиток виготовлять з картону. Він матиме власний штрих-код. Його основна перевага — безліч поїздок упродовж одного дня.

Фото: ЧТУ

З жовтня у Чернівцях запровадять одноденний квиток для проїзду у комунальному транспорті міста.

Про це днями раніше повідомляв міський голова Чернівців Роман Клічук на своїй щомісячній прессконференції.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів, що вартість картонного квитка зі штрих-кодом становитиме 50 гривень, а кількість поїздок у тролейбусах та комунальних автобусах — безлімітна.

«Встановили таку ціну відповідно до економічної складової, яку прорахувало Чернівецьке тролейбусне управління», — каже Крохмаль. 

Фото зі сторінки Ігоря Крохмаля у фейсбуку

Запровадили такий квиток, аби додати ще один спосіб оплати у комунальному транспорті міста. Як каже заступник міського голови, є частина громадян, а серед них в основному це гості міста, яким складно зорієнтуватися, у який спосіб можна оплатити проїзд. Відповідно тому й ухвалили рішення зробити одноденний квиток.

«Перевага в тому, що активувавши цей квиток людина протягом дня може скористатися послугами комунального транспорту: і тролейбусами, й автобусами», — додає Ігор Крохмаль. 

Наразі замовили близько 7500 примірників. Надалі їх виготовлятимуть відповідно до попиту громадян. Приблизно через півтора тижня квитки доставлять до ЧТУ, опісля чого їх внесуть до системи. Потім протестують. Придбати одноденний квиток можна буде першого жовтня.

Як ним скористатися? 

Придбати такий квиток можна буде у водіїв тролейбусів чи комунальних автобусів. Після цього його необхідно піднести до валідатора, аби активувати. Квиток діятиме до 23:00.

Раніше «Шпальта» писала, що у приватних маршрутках досі є можливість лише готівкової оплати. Відрізнити комунальний транспорт від приватного перевізника можна за допомогою маркування. На першому зазначено, що він комунальний. Також можливо, аби іноземці могли відрізнити комунальний транспорт від приватного, у майбутньому можуть додати маркування англійською мовою. Про це зауважив очільник міської ради 6 серпня на своїй прессконференції.

З 1 серпня у комунальному транспорті Чернівців оплатити проїзд можна лише безготівково.

З червня цього року водіям тролейбусів не можна заплатити за проїзд. Водночас придбати одноразовий квиток за готівку можна в терміналах «EasyPay», «City24», «iBox». Також оплатити проїзд можна за допомогою транспортної картки, QR-коду застосунків «Приват24» та «EasyPay» або ж використовуючи банківську картку.

 

Коментарі