Новини

У Чернівцях запровадять із 1 жовтня одноденний квиток для проїзду у комунальному транспорті

Вартість такого квитка – 50 гривень.

Фото: ЧТУ

У Чернівцях планують запровадити одноденний квиток на проїзд у комунальному транспорті. Його вартість становитиме 50 гривень.

Про це повідомив під час пресконференції міський голова Роман Клічук.

Нововведення планують розпочати 1 жовтня у тестовому режимі.

«Якщо громадянам буде зручно користуватися таким квитком, то запровадимо його на постійній основі», – зазначає міський голова.

У приватних маршрутках досі є можливість лише готівкової оплати. Клічук нагадує, що відрізнити комунальний транспорт від приватного перевізника можна за допомогою маркування. На першому зазначено, що він комунальний. Також можливо, аби іноземці могли відрізнити комунальний транспорт від приватного, у майбутньому можуть додати маркування англійською мовою.

Раніше «Шпальта» розповідала, що з 1 серпня у комунальному транспорті Чернівців оплатити проїзд можна лише безготівково.

З червня цього року водіям тролейбусів не можна заплатити за проїзд. Водночас придбати одноразовий квиток за готівку можна в терміналах «EasyPay», «City24», «iBox». Також оплатити проїзд можна за допомогою транспортної картки, QR-коду застосунків «Приват24» та «EasyPay» або ж використовуючи банківську картку.

Коментарі