Репортаж

На Буковині відкрили Кубок України з боксу на честь героїв Азовсталі

Серед почесних гостей змагань – представники бригади спеціального призначення «Азов».

У селі Боянах, що в Чернівецькій області, проводять Кубок України з боксу серед чоловіків та жінок.

Змагання розпочалися 28 серпня та триватимуть до 2 вересня. Змагання офіційно відкрили вчора, 29 серпня, у День памʼяті захисників України.

У перший змагальний день на кубку провели 44 поєдинки. Участь у турнірі беруть понад 200 спортсменів, серед яких 64 жінки та 134 чоловіки.

Як зазначає президент федерації боксу України Кирило Шевченко, Кубок України з боксу — це щорічний турнір, де виступають одні з найкращих боксерів із усіх областей України. Цьогоріч він присвячений пам’яті героїв Азовсталі та всіх захисників України, які обороняли та продовжують захищати нашу землю.

«Ми проводимо кубок України з боксу серед чоловіків та жінок на честь захисників Азовсталі, аби показати приклад та щоб народ знав, що ми шануємо наших героїв», — каже Кирило Шевченко.

За словами президента федерації боксу Чернівецької області Павла Василинчука, на Буковині подія такого рівня відбувається вперше. Кубок планували провести в Києві, та, з міркувань безпеки, вирішили перенести його до Чернівецької области. Очільник обласної федерації каже, що це один із етапів підготовки до отримання ліцензій для виступу на Олімпійських іграх у Парижі, які відбудуться наступного року.

Водночас учасники вважають, що важливими у цих змаганнях є не лише боротьба за медалі, але й пам’ять про загиблих воїнів.

«Важливо проводити такі турніри, щоб усі люди бачили та памʼятали героїв, які боронять нашу державу», — вважає майстер спорту міжнародного класу Данило Жасан.

Діана Петренко – дівчина, що підіймала прапор «Азова» на змаганнях в Угорщині.

«Я дуже рада, що проводять змагання на честь героїв з «Азова». Як на мене, це наші героїчні захисники, бо вони в повному оточенні так довго тримали Маріуполь. Тому я із захопленням їхала сюди, аби вшанувати памʼять про них», — каже боксерка Діана Петренко.

Серед почесних гостей, які завітали на кубок, були бійці бригади спеціального призначення «Азов».

Боєць бригади, сержант Святослав Сірий, каже, що до подібних змагань ставиться позитивно, адже вони дають мотивацію молодим людям розвиватися в спорті та загартовувати характер. Згодом, на думку азовця, це може знадобитися їм у подальшому житті так само, як і нам для перемоги. Тому що саме завдяки підготовленим та вмотивованим воїнам на фронті ми можемо подолати сильнішого суперника, переломити його та забрати своє.

«Наша перемога залежить від усіх. Кожен повинен уранці вставати і думати, що він може зробити для того, аби перемогти. Якщо буде так – тоді ми зможемо знайти спосіб і не передати цю трагічну історію наступному поколінню, а завершити її в нашому», — підсумовує Святослав Сірий.

У пʼятницю, 1 вересня, відбудуться фінальні поєдинки серед жінок. У суботу, 2 вересня, проведуть фінальні змагання серед чоловіків. Вхід безкоштовний, тож відвідати кубок може кожен охочий.

Авторка Вікторія Макайда

Фото Ігоря Константинюка 

Коментарі