Новини

Чому у Чернівцях розробляють проєкт реконструкції Центральної площі

Роботи з реконструкції площі планують розпочати після завершення війни.

У Чернівцях розробляють проєктно-кошторисну документацію для реконструкції Центральної площі. Її вартість 1,8 мільйона гривень.

Це тривалий процес, на який потрібно від одного до двох років. Проєкт потрібен, аби після перемоги розпочати реконструкцію об’єкта.

Про це під час преспідходу повідомив заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк.

Фото Василя Салиги

«Процес проєктування великих об’єктів триває від одного до двох років. І нам не можна втрачати цей час. Бо ми розуміємо, що після перемоги буде підвищена увага до України, і ми зможемо використати в тому числі й грантові кошти на деякі об’єкти», – каже заступник мера.

Щодо проєкту реконструкції Центральної площі, над ним працюють вісім команд. Оскільки це складний будівельний об’єкт, вони аналізують такі локації, як місце пам’яті, сквер біля пам’ятника Шевченку, якою буде дорога (пішохідна/не пішохідна), типи мощення, комунікації та мережі тощо.

«На Центральній площі дуже багато австрійських мереж, тому лише з ними багато роботи. Плануємо під час реконструкції всі мережі та комунікації на цій площі сховати під землю», – каже Зазуляк.

За його словами, роботи на таких великих громадських просторах з часом можуть здорожчати. Тому хочуть максимально точно прорахувати вартість об’єкта, аби розуміти свої можливості.

Заступник міського голови вважає, що з такими проєктами можна подаватися на різні програми та гранти. Оскільки в місті є багато проєктів, з інклюзією та пішоходизацією, вони цікавлять донорів, і місто може претендувати на це фінансування.

Також Василь Зазуляк зазначив, що міська рада буде замовляти тендери на виготовлення проєктної документації й інших великих об’єктів у місті. Серед них: парк Шевченка, Жовтневий, ратуша та інші.

Раніше ми писали про те, який вигляд матиме Центральна площа у Чернівцях.

 

Коментарі