Новини, Репортаж

«Те, чого в школі не навчать»: у Чернівцях провели Табір підприємництва для підлітків

Учасники табору розробили бізнес-моделі свого унікального підприємства. Про що були ідеї. 

У Чернівцях провели дводенний Табір підприємництва для дітей віком 15-17 років. Під час семінару для учасників організували тренінги з підприємництва. Так, діти спробували розробити бізнес-модель свого унікального підприємства та презентували її.

Одна з організаторок табору, національна проєктна координаторка СОС «Дитяче містечко Україна» у Чернівецькій області Анна Бабенко розповіла, чим займалися діти під час дводенного заходу.

«Цей табір про надбання важливих підприємницьких навичок. Про те, чого не вчать у школі. Два дні діти йшли шляхом від проблем, які їх турбують, до ідей, як ці проблеми вирішити. Як результат – рішення створити той чи інший бізнес», – каже Анна.

Учасники табору розробляли цільову авдиторію, рекламну кампанію, шукали приміщення, кошти та можливі варіанти, як їх отримати. Також створювали прайс-листи свого підприємства.

Серед присутніх сформували 10 команд, які створювали свої проєкти. Проблематика підприємств, які презентували команди, пов’язана з війною, дорогами у Чернівцях, освітою, відпочинком. 

Ігор Бинда – учасник команди, яка створила проєкт «НавЧай». Ідея підприємства – підвищити рівень знань серед молоді.

«Ми створили кафе, в якому декотрі учні зможуть покращити свої знання. Зокрема ті, що добре знають той чи інший предмет, допомагатимуть зрозуміти його тим, хто погано навчається. При цьому вони отримуватимуть кошти», — розповідає учасник команди.

Також були ідеї із залученням домашніх тварин. Зокрема – створити кінотеатр із кошенятами. Як розповіли творці проєкту, заклик – позбавити стресу людей, адже домашні улюбленці «забирають тривогу».

Ще один проєкт – сучасна бібліотека. Автори запропонували створити новий формат бібліотеки, оскільки вважають нинішні нудними для свого покоління.

«Усі ми знаємо, що бібліотеки зараз стали не цікавими для підлітків. Їх сприймають як щось нудне. Ми вирішили, що бібліотеку можна модернізувати та зробити з неї крутий заклад. У ньому пропонуємо створити івент-зону, комп’ютерний зал та мінікухню», — каже одна з авторок проєкту Маргарита Карвай.

Після завершення презентацій проєктів журі визначать переможців. До складу суддів увійшли представники місцевих бізнесу, влади та спікери, що проводили навчання для учасників табору.

Переможці отримають грошові сертифікати у розмірі 600 гривень для кожного учасника команди-переможниці.

 

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі