Новини

Творці фільмів, що переможуть на Одеському кінофестивалі-2023 у Чернівцях, отримають грошові призи

У міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів.

Фото: пресслужба ОМКФ

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю отримають грошові призи, крім статуетки «Золотого Дюка». Частина заходів фестивалю відбудеться у Чернівцях. Про це повідомили організатори ОМКФ-2023.

Так, найкращий ігровий повнометражний фільм отримає 50 тисяч гривень від офіційного партнера кінофестивалю — Ukrainian Producers Hub, а найкращий документальний фільм — 50 тисяч гривень від музею «Голоси мирних» Фонду Ріната Ахметова.
Також Association Talented U (Ukraine & United Kingdom) надасть 500 фунтів стерлінгів найкращому документальному фільму в сфері захисту прав людини.
Переможця визначатиме журі національної конкурсної програми.

Нагадаємо, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

Раніше «Шпальта» писала, що частину 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю проведуть у Чернівцях. Покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. А ретроспективні та спеціальні програми покажуть в одеському кінотеатрі «Multiplex».

 

Коментарі