Новини

У Чернівцях відбудеться частина заходів Одеського кінофестивалю-2023

Зокрема покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Чернівецькому культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука.

Фото: пресслужба ОМКФ

Частину 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю проведуть у Чернівцях. Покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. А ретроспективні та спеціальні програми покажуть в одеському кінотеатрі «Multiplex».

Фестиваль проведуть із 19 по 26 серпня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Одеського кінофестивалю.

Участь у Міжнародній конкурсній програмі можуть взяти ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів. Їхнє виробництво має бути завершене 2022 або 2023 року.

Переможця Міжнародного конкурсу визначать у номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм».

«Саме культура формує нашу ідентичність як українців. Тож ми раді, що можемо спільними зусиллями провести цьогорічний Одеський міжнародний кінофестиваль у відносно безпечному місці, у нашому Центрі Миколайчука в Чернівцях, із можливістю залучення іноземних гостей до події», – сказала директорка Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука Тетяна Д’яченко.

Переможці Національного конкурсу будуть представлені в номінаціях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

До складу незалежної відбіркової комісії увійшов програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк, програмний директор «Артгауз Трафік» Ілля Дядик, генеральний продюсер фестивалю «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський та член консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ Ігор Сукманов.

Прийом онлайн-заявок до Національної та Міжнародної конкурсних програм відкритий із 28 квітня до 1 червня 2023 року.

Фото: пресслужба ОМКФ

Коментарі