Новини

У Гаазі запрацював Міжнародний центр розслідування злочинів росії в Україні

У центрі працюватимуть українські прокурори. Представники Спільної слідчої групи з Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Румунії разом із ними долучаться до роботи Центру на стартовому етапі.

Фото: Офіс генпрокурора

Сьогодні, 3 липня, у Нідерландах, у Гаазі, розпочав роботу Міжнародний центр із розслідування злочинів агресії рф проти України (ICPA). Про це  повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора України, пише «Громадське Радіо».

У Центрі працюватимуть українські прокурори. Представники Спільної слідчої групи з Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Румунії разом із ними долучаться до роботи Центру на стартовому етапі. Спеціальний прокурор США з питань злочину агресії підтримуватиме їхню діяльність.

Інші країни та інституції зможуть долучитися найближчими місяцями. Країни, які володіють інформацією або доказами, що мають стосунок до розслідування злочину агресії росії проти України, також можуть звернутися з проханням про участь.

Центр розмістили на базі потужностей Євроюсту — це європейське агентство, що співпрацює з судовими та поліцейськими органами країн-членів ЄС. Фінансує центр Єврокомісія.

Коментарі