Новини

Діти з Буковини отримали нагороди від Залужного

Це десять дітей, які активно допомагають Збройним силам України.
Десять буковинських дітей отримали нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомив очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

«Їхні історії вражають: хтось передав кошти, зароблені під час коляди, хтось – випікав смаколики та брав участь у благодійних заходах, хтось – віддавав нашим військовим власні заощадження або подаровані на День народження кошти», — йдеться у повідомленні. 

Відзнаку «За сприяння обороноздатності України, волонтерську діяльність» отримав Олександр Костецький. Семикласник передав на потреби ЗСУ 129 000 гривень, які заробив співаючи на вулицях Чернівців.

Раніше Шпальта розповідала, як Сашко щовихідних приїжджає з Драчинців до Чернівців та грає на вулиці патріотичних пісень.

Також відзнаку отримала Катерина Коверега, учениця 9 класу Грозинецького ліцею. На авто для свого тата та його побратимів назбирала волонтерством 88 000 гривень. Пʼятикласниця Поліна Васільєва пожертвувала кошти зі стипендії від Президента України, яку отримала за І місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика.

Відзнаку вручили й Діані Паранчак.  Вона виготовляла обереги для воїнів ЗСУ, пекла смаколики, долучалася до благодійних концертів, малювала та продавала картини. Василь Савчук спільно з батьками та бабусею купували продукти харчування та засоби гігієни для воїнів. Від початку війни передали на потреби ЗСУ понад 1 000 доларів. Василь долучався до всіх волонтерських проєктів у закладі та збирав кошти на авто для земляка.

Четвертокласник з Вашківців Іван Лютик випікав смаколики та долучався до благодійних концертів. Водночас Ілля Герман збирав свої кишенькові гроші, які передав на потреби ЗСУ.

Андріана Тарица організувала акцію «Різдвяна колядка» та разом з однокласниками зібрані кошти передали на ЗСУ. Першокласник Максим Циганюк задонатив на ЗСУ кошти, які йому подарували на день народження, а другокласниця Анна Ларіон продавала сувеніри. Виручені кошти дівчинка передала для ЗСУ.

 

Коментарі