Новини, Репортаж

У Чернівцях облаштували прихисток для евакуйованих людей із Херсонщини

Наразі прихисток працює екстрено та приймає людей на термін до одного місяця. У Чернівцях запрацював прихисток для людей, що прибули з населених пунктів, котрі постраждали від підриву Каховської ГЕС. Він діє на базі Ресурсного центру громадської активности.

У коментарі Шпальті координатор та адміністратор прихистку Михайло Воронка розповів, що тут залишилося ще 11 вільних місць. Двох людей поселили вчора. За їхніми словами, вони дісталися до Чернівців власними силами та поки мають усе необхідне.

Прихисток розташований на другому поверсі. Простір має дві кімнати, санітарні вузли, душову кабінку з гарячою водою, спільну кухню з набором посуду та холодильник для зберігання продуктів.

Також у прихистку можна поселитися разом зі своїми домашніми улюбленцями.

Поки він працює екстрено. Як розповів Михайло Воронка, повторно простір відкрили 6 червня. Торік він діяв для ВПО.

«Звернутися за допомогою можна у соціальні мережі ГО “Чернівецьке обʼєднання «Захист»” або за офісним номером телефону, який ми поширюємо у соціальних мережах. Наразі у прихистку приймаємо терміном до місяця. Ми поки не впевнені, що ресурсно будемо спроможні приймати людей, але постійно контактуємо з органами місцевого самоврядування та державної влади, а також із Центром допомоги врятованим. Тримаємо з ними зв’язок стосовно можливих інших прихистків або допомоги», — каже Михайло.

Наразі збирають запити стосовно людей, які прибувають із Херсонщини. Михайло каже, що у різних людей різні потреби.

«Хтось зміг взяти з собою мінімальну необхідну кількість речей, а хтось не встиг нічого. Поки найпоширеніший запит — це засоби гігієни. Запитів стосовно одягу ще не було, здебільшого це речі першої необхідности гігієни чи харчування», — резюмує координатор прихистку.

Якщо вам чи вашим друзям, котрі постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, потрібен прихисток — телефонуйте за номером: +380 96 016 59 79.

Раніше Шпальта писала, що притулок «Дім милосердя», що на Буковині, прихистив понад сотню тварин із Херсонщини.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі