Новини, Репортаж

Стане хорошою альтернативою «Червоній руті»: у Центрі Миколайчука проводять музичний фестиваль

Фестиваль поділили на дві сцени: акустичну та основну. Під час його проведення можна придбати щось на благодійному ярмарку. Виручені кошти використають для потреб ЗСУ.

Сьогодні, 20 травня, у Центрі Миколайчука проводять музичний фестиваль Mykolaivchuk Music Fest. Його поділи на дві сцени: основну та акустичну.

Керівниця центру Тетяна Дяченко розповіла, що Mykolaivchuk Music Fest організовують вперше.

«Знаково, що фестиваль організовуємо 20 травня. Раніше в цей день робили вуличний музичний фестиваль. Сподіваємося, що це далеко не останній Mykolaivchuk Music Fest. Ми хочемо створити фестиваль-конкурс на кшталт “Червоної рути”. Гадаю, можемо зробити альтернативний фестиваль-конкурс, на який будуть приїздити молоді виконавці і вільно самовиражатися», — каже Тетяна Дяченко. 

Також вона розповіла, що на фестивалі буде багато авторської музики. Тетяна каже, що надважливо було зробити фестиваль сьогодні, бо у цей день свій день народження святкує звукорежисер центру. Він захищає Україну на фронті.

Фестиваль триватиме весь день. На акустичній сцені гурти виконають акустичну музику, без барабанів. Водночас є основна сцена, котра запрацює з 15:00. Там виступатимуть рок-музиканти. Про це у коментарі для Шпальти розповів співорганізатор фестивалю Роман Олійник.

«Як і планували, нам вдалося зробити дві сцени. Ми хотіли це якось відділити: щоб спочатку була трохи легша музика, а вже під вечір створити рокатмосферу. Серед учасників фестивалю є представники зі Львова, Києва, Харкова, Тернопільської області», — каже Роман.

Також він розповів, що вони хотіли відновити фестиваль вуличної музики. Проте через воєнний стан його не можна організувати на вулиці. Тому провести вирішили в Центрі Миколайчука.

«Колись була Червона рута. Ми довго думали, чи відновлювати, повертати… Але якщо ми в центрі Миколайчука — значить буде Миколайчук фест. Нам хотілося створити ще один музичний фестиваль», — каже Роман. 

Роман додає, що одна з ідей фестивалю показати, що музика живе та може «збирати» кошти для ЗСУ.

У коментарі для Шпальти фронтмен Чернівецького бенду «R.u.t.a.band» Андрій Григірчик розповів, що вони потрапили на фестиваль через музичну спільноту. Каже, що у Чернівцях вона достатньо тісна, тому серед учасників є багато знайомих.

«Ми беремо участь у фестивалі, бо тут всі свої. Це наче родина, яка збирається кудись разом посидіти. Основний посил фесту, як на мене, залучити людей до різних культурних явищ. До прикладу, не всі знають, що у нас є Центр Миколайчука. Або ж знають, проте не мають уявлення, що тут можна робити», — резюмує Андрій Григірчик. 

Окрім того, що послухати музику, на фестивалі можна придбати прикрасу в українській символіці, або ж іншу атрибутику, яку продають на благодійному ярмарку. Також можна придбати картини Ірини Попович-Бабʼюк. Всі донати, які виручать з фестивалю, передадуть на потреби ЗСУ.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі