Новини, Репортаж

Десять тисяч цибулин тюльпанів для кожної школи: у Чернівцях стартував другий етап проєкту Flowers4School

У рамках проєкту збирають донати на квіти. Його мета – перетворити кожну школу на квітучий парк, де діти вивчатимуть природу та відновлюватимуть ментальне здоров’я.

У Чернівцях стартував другий етап благодійного проєкту для українських школярів «Flowers4School». Під час презентації у Чернівецькому ліцеї №17 одинадцятикласники разом з учнями молодшої школи висадили ще 500 гладіолусів, а також півонії та жоржини.

Діти ВПО запустили 50 голубів з мрією про мир і перемогу в рідних містах. Голубів надала Асоціація голубівників Буковини.

У рамках другого етапу проєкту збирають кошти на квіти для шкіл. Організатори планують висадити по 10 тисяч цибулин тюльпанів біля кожної української школи.

«На першому етапі проєкту ми дарували кожній школі України 500 цибулин весняних квітів. Але побачили, що це не так багато. Хочеться, аби кожна школа була як квітучий сад. Тому створили спеціальну платформу, де кожна школа має свій гаманець, і всі охочі можуть донатити на свою школу. Одна цибулина – 10 гривень. Донатити можуть випускники, учні, батьки, також люди з усього світу, які хочуть підтримати українських дітей. Бо кожна цибулина — це як зерно перемоги, яку дитина вкладає в землю з вірою в те, що ми сильніші й Україна переможе», – каже співорганізаторка проєкту Олена Рєпіна.

«Мета проєкту – висадити в кожній школі по 10 тисяч тюльпанів, аби наступної весни біля шкіл вигляд був кардинально приємнішим як для дітей, так і для батьків. Хочемо висадити тільки тюльпани, адже це більш ефектно, ніж різноманітні квіти. Насіння будемо закуповувати у Нідерландах, оскільки маємо можливість обрати якісне за кращою ціною», – зазначив директор благодійного фонду «Florium Foundation» Петро Тоненчук.

Учень 10 класу Чернівецького ліцею №17 Олександр Нескоромний, який переїхав до Чернівців із Луганщини вісім років тому, долучився до посадки квітів. Він вважає, що спільна акція сприяє взаємодії та дає віру в краще.

«Цей проєкт дає людям надію на краще, віру в мир», – каже Олександр. 

Максим Дущак та Денис Шарлай — учні 9-Б класу Чернівецького ліцею №17. На старті проєкту у грудні минулого року вони висаджували тюльпани.

«Ми підтримуємо довкілля, треба думати про природу. Хочемо, щоб було красиво, щоб люди раділи красі на території ліцею», – кажуть учні.

Аби долучитися до збору коштів, треба перейти на сайт проєкту й обрати з переліку, для кого саме зробити донат: усім школам України, регіону або конкретному навчальному закладу. Вартість однієї цибулини — 10 грн. Незалежно від суми внеску кожна школа має можливість отримати 10 тисяч цибулин голландських тюльпанів. 

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі