Новини

Петиція про звільнення зі служби після 18 місяців мобілізації набрала 25 тисяч голосів. Її розгляне президент

Автор петиції наголошує, що невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових.

Фото: 24 канал

Петиція, яка передбачає право на звільнення військовослужбовців через півтора року після мобілізації, набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер її повинен розглянути президент.

Про це йдеться на сторінці петиції.

Автор, нардеп Олексій Гончаренко, наголосив, що у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт № 9142, який пропонує, щоб громадяни України мали право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.

Також цей законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на пʼять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби під час мобілізації.

«Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство», – ідеться в тексті петиції.

Раніше ми писали, що родина загиблого військового з Буковини просить надати йому звання Героя України. Вони створили петицію на сайті президента.

Коментарі