Новини

Родина загиблого військового з Буковини просить присвоїти йому звання Героя України

Для цього родина Руслана Марусика створила петицію на сайті Президента. 

Фото Крістіни Марусик

Родина загиблого військового з Буковини просить надати йому звання Героя України. Вони створили петицію на сайті президента, яку підписало вже більше тисячі громадян.

«Прошу присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) справжньому захиснику територіальної цілісності та незалежності України, стрільцю 3 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти військової частини А7185 Марусику Руслану Дмитровичу», — йдеться в тексті петиції.

За словами дружини Крістіни Марусик, коли почалося повномасштабне вторгнення, він добровільно пішов на фронт. Викривав диверсійні російські групи, проводив розвідувальні дії вздовж кордону, а також мінував небезпечні ділянки місцевости, спостерігав за переднім краєм оборони противника.

Руслан загинув 8 січня внаслідок ворожого обстрілу в населеному пункті Амбарному Харківської области від осколкового поранення. У нього залишився 5-місячний син та 7-річна донька.

«Ми хочемо зберегти пам’ять про відважного Руслика у вигляді відзнаки, щоб діти розуміли, чому ростуть без тата. Велике прохання до вас: поширте і підтримайте петицію», — розповіла сестра військового у коментарі Шпальті.

Раніше ми робили відео про Руслана Марусика та його собаку Марусю, яку той знайшов на фронті. Після його загибелі родина Руслана забрала собаку до себе.

Коментарі