Репортаж

На кільці поблизу аеропорту в Чернівцях замінюють каналізаційні труби. Фото

Коли підрядник зможе завершити роботи – поки невідомо.

Комунальне підприємство «Чернівціводоканал» проводить заміну каналізаційних труб на вулиці Леоніда Каденюка (кільце біля аеропорту). Начальник дільниці каналізаційних мереж КП «Чернівціводоканал» Василь Солонар у коментарі для Шпальти сказав, що ділянку аварійного колектора наразі замінює київський підрядник – ТОВ «Профіт-2».

«У зв’язку з чималим терміном його експлуатації та ступенем зношености ми залучили підрядну організацію, яка виконує заміну цього колектора спеціальними методами. Це близько 180-ти погонних метрів».

Пан Василь зазначає, що на цій ділянці йде підготовка до робіт із прокладання нової безтраншейної мережі.

За словами начальника дільниці каналізаційних мереж, у понеділок підрядник візьметься за горизонтально направлене буріння. Водночас він не може наразі говорити про точні терміни завершення робіт – є складність через обводнені ґрунти та велику кількість стоків.

«Намагаємося завершити ці роботи в найкоротші терміни», – коментує ситуацію Василь Солонар.

Начальник дільниці каналізаційних мереж каже, що провалля на кільці з’явилося ще в кінці минулого року. Під час заміни мереж відкритим способом комунальники визначили, що товщина стінки бетонного колектора, якому понад сто років, була сильно зношена. До нього навіть неможливо було під’єднати труби.

«Тому ми вирішили прокласти другу лінію і провести перемикання. Зношену мережу вимкнемо, бо далі було б лише гірше», – сказав Солонар.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі