Афіша

У Чернівецькому муздрамтеатрі відбудеться прем’єра казки «Гном Джером і пів кілограма цукру»

Виставу створили на основі казки Хуана Лаіглесія.

28 та 29 січня об 11:00 у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбудуться прем’єрні покази вистави «Гном Джером і пів кілограма цукру». Її створили Марія та Петро Маги за мотивами казки Хуана Лаіглесія.

Про це повідомляють в афіші театру.

«В основі сюжету – історія з життя лісових героїв, які навчаються у школі танців. Одного разу звірята вирішують приготувати величезний сюрприз. Для того аби його створити, звірі повинні звернутися за допомогою до найстарішого жителя лісу – Гнома Джерома. Хоч той і пише «Енциклопедію щедрості гномів», однак попри це дуже жадібний і сердитий».

Режисерка Марія Мага розповідає, що з Чернівецького театру розпочався старт кар’єри батьків та її власний. Працюючи над виставою, вона часто згадує, як бігала тут ще дитиною та знала кожен закуток театру і його співробітників.

Читайте також: «Щоб у березні там уже сиділи глядачі»: як муздрамтеатр облаштовує сцену-майстерню

«Я завжди передусім намагаюся створити здорові стосунки під час репетицій, для того, щоб всім було кайфово працювати. Репетиційний процес «Гнома Джерома» не став винятком. Ми з хореографинею Лідою Соклаковою на першій же репетиції сповістили акторам, що для нас головне, аби всі отримували задоволення від репетицій. Отже, під цим гаслом ми й працювали. І я переконана, що цей настрій передасться глядачам під час перегляду казки», – ділиться режисерка.

На фото зліва Марія Мага

Виставу зіграють різні акторські склади. Найближчі покази «Гнома Джерома» планують повторити 12 та 26 лютого. Квитки можна придбати у касі театру або ж на сайті.

Фото з афіші театру.

Коментарі