Новини, Репортаж

Шлюб за добу: у Чернівцях відновили послугу та вже розписали першу пару

Цю послугу скасували рік тому, проте нещодавно відновили. Сьогодні нею вперше скористалися, після річної перерви.

Сьогодні, 21 січня, у Палаці урочистих подій відбувся розпис першої пари за відновленою програмою «Шлюб за добу». Анатолій Мікітюк та Анастасія Вдовічена стали першою парою у Чернівцях, які скористалися відновленою послугою.

Молодята розповіли, що познайомилися неочікувано, в храмі.

«Якогось дня я приїхав до церкви і там побачив Настю. Ми познайомилися, почали спілкуватися і все так закрутилося, що дійшли до сьогоднішнього дня, стали чоловіком та дружиною», — сказав наречений.

Пара вирішила скористатися послугою «Шлюб за добу», бо їм стало цікаво як це відбувається. За словами нареченого, пропозицію він зробив минулого року, 22 грудня. Але довго чекати молоде подружжя не хотіло.

Анастасія каже, що вони дуже люблять один одного і не хотіли відкладати на довгий термін реєстрації шлюбу, бо не можуть жити один без одного.

«Ми вирішили поєднати наші долі якнайшвидше. Про відновлення послуги дізналися від працівників РАЦСу. Нам розповіли, що це пілотний проєкт. Ще й можлива дата співпала з вінчанням», — додала Анастасія.

Пара розповіла, що труднощів у подачі документів не виникало. Вони приїхали, принесли папери, підписали кілька договорів і вже сьогодні стали чоловіком та дружиною.

Церемонія у програмі «Шлюб за добу» нічим не відрізняється від звичайної: урочисте привітання церемоніймейстера, перший крок нової сім’ї на рушник, обмін обручками, спільні обіцянки вічного кохання, подружній поцілунок та весільний танець.

Директорка Палацу урочистих подій Ліна Федоряк розповіла, що після 24 лютого минулого року послуга «Шлюб за добу» стала тимчасово недоступною.

«Нарешті ми дочекалися відновлення цього проєкту. Керівництво нашого міста допомогло нам його відновити. Це дуже зручно для наречених, що реєстрація шлюбу відбувається саме в палаці урочистих подій – історичній будівлі. У нас уже є 5 пар, котрі записалися цього тижня. Наступний розпис – у вівторок», — додала Ліна Федоряк.

Вона також зазначила, що ця послуга доступна для всіх: як для місцевих жителів, так і для гостей міста. Для того, щоб одружитися за добу, молодятам необхідно прийти до Палацу урочистих подій з документами, паспортами та військовим квитком. Якщо людина розлучена – потрібно принести свідоцтво про розірвання шлюбу. І вже наступного дня пару розпишуть.

 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі