Новини

Свідома українська нація: учні ліцею в Чернівцях зібрали кошти на автомобіль для ЗСУ

 

Автомобіль купили в Ірландії. Його відправили військовим з Чернівецької області на Сумщину.

фото Уляни Легусової

У Чернівецькому ліцеї №19 зібрали 100 тисяч гривень на автомобіль. Про це повідомляє директорка закладу Уляна Легусова.

За її словами, учні, батьки та працівники ще від вересня долучилися до зборів коштів на допомогу для Збройних сил України. Серед них: збір на дрон, тепловізор та автівку.

Ідея придбання авто належить громадській організації «Підтримка для кожного», до якої входять педагоги 19-го ліцею.

«Ліцей достатньо великий, він налічує 1200 учнів і ми вирішили, що кожен зможе допомогти навіть найменшим внеском. Наше учнівське самоврядування оголосило збір у всіх класах, серед педагогів та батьків. І вже 30 вересня ми провели ярмарок. Школярі та вчителі приносили домашню випічку, солодощі. Загалом зібрали понад 100 тисяч гривень. І це лише з одного ярмарку», — зазначила Уляна Легусова

Для закупівлі автівки партнери ліцею додали кошти. Автомобіль відправили військовим з Чернівецької області на Сумщину. Купили її в Ірландії.

Ліцей і надалі продовжує благодійні збори. Зазвичай, заклад збирає кошти для своїх випускників, що служать у лавах Збройних сил України.

«Продовжуємо допомагати ЗСУ. Звісно, збираємо вже не на автівку, але хочемо допомогти нашим випускникам, що воюють. Маємо в планах допомогти діткам, що постраждали від бойових дій чи стали вимушеними переселенцями. Хочемо зібрати кошти на подарунки до Святого Миколая», — додає директорка ліцею.

Коментарі