Новини

Серед власників немає громадян рф: VS Energy прокоментували арешт Чернівціобленерго

Представники VS Energy вважають несправедливим рішення Печерського суду й у відповідь звертатимуться до судових інстанцій.

Акціонери групи компаній «VS Energy» оприлюднили заяву щодо арешту контрольних акцій Чернівціобленерго, а також Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Рівнеобленерго.

Так, група компаній «VS Energy» заявляє про необґрунтованість дій прокурора та рішень Печерського суду. Вони називають це обмеженням діяльности її підприємств та корпоративних прав акціонерів, а також обіцяють, що захищатимуть свої інтереси надалі в судах української та міжнародної юрисдикцій.

«Зазначені в ухвалі суду троє осіб — громадян рф — до групи компаній “VS Energy”, куди входять п’ять обленерго, зокрема й АТ «Чернівціобленерго», не мають жодного стосунку», — запевняють у заяві представники групи компаній «VS Energy».

Так, з оприлюдненою в заяві інформацією, Євгеній Гінер припинив бути акціонером групи ще 2014 року як юридично, так і фактично. Відтоді він не має жодного зв’язку з групою чи її співробітниками. Щодо Олександра Бабакова та Михайла Воєводіна, то вони ніколи не володіли акціями групи компаній «VS Energy».

«Інформація про структуру власности підприємств, що входять до групи компаній “VS Energy” є відкритою та міститься в усіх офіційних реєстрах. Із 2014 року акціонерами VS Energy є громадяни Європейського Союзу: Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс та Артурс Альбергс (Латвійська Республіка), а також Олег Сізерман і Марина Ярославська (Федеративна Республіка Німеччина)», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора з’явилася інформація про те, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури п’яти обленерго, серед яких і Чернівціобленерго.

Коментарі