Новини

Оновлено: в Україні скасовують графіки та запроваджують екстрені відключення

Енергетики запевняють, що ця ситуація є тимчасовою.

У пресцентрі АТ «Чернівціобленерго» повідомляють, що оприлюднені раніше графіки тимчасово не діють.

Як ідеться у повідомленні, у зв’язку з масованими обстрілами України 15 листопада було пошкоджено чимало об’єктів енергетичної інфраструктури, зокрема й сусідніх із Буковиною областей. Внаслідок цього сталося аварійне знеструмлення на підстанції Чернівецька 330 кВ, тому місто й значна частина области впродовж вечора перебували без електропостачання. Енергетики до опівночі «перезаживили» всіх споживачів регіону.

«Ця терористична атака російських окупантів була розрахована саме на момент пікового споживання, щоб завдати якнайбільшої шкоди і щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням. Враховуючи обсяги руйнувань, наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно, навантаження на мережі теж», — ідеться в повідомленні обленерго.

У зв’язку з цим у Чернівецькій області та багатьох інших регіонах НЕК «Укренерго» запроваджує екстрені відключення.

«Просимо з розумінням ставитися до таких відключень, які будуть запроваджувати за крайньої необхідности. Зробіть запаси води, теплого одягу, альтернативних джерел енергії. Також закликаємо намагатися і надалі економно використовувати електроенергію. Ця ситуація є надзвичайною. Але запевняємо, це – тимчасово. Довіряйте енергетикам. Ми працюємо цілодобово, докладаємо всіх можливих зусиль, щоб якомога швидше відновити всі електромережі», — заявляють у пресцентрі АТ «Чернівціобленерго».

Коментарі