Новини

Купи сміття та незручності: чому у Чернівцях виникли проблеми з вивозом сміття

Попередній надавач послуг — ТОВ «Альтфатер-Чернівці» — не вивіз сміття та свої контейнери.

З 1 листопада у Чернівцях зайшов новий надавач послуг із вивезення сміття – ТОВ «Макс клін сіті». Фірма повинна встановити на території свого обслуговування 1700 нових контейнерів для сортування сміття. Однак зробити це змогли не всюди. Річ у тім, що попередній надавач послуг — ТОВ «Альтфатер Чернівці» — не прибрав свої контейнери та сміття. 

У Департаменті транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради повідомили про недобросовісне виконання договірних зобов’язань ТОВ «Альтфатер Чернівці». Оскільки індивідуальні договори у фірми з мешканцями Чернівців були чинні до 1 листопада 2022 року.  

«ТОВ «Альтфатер Чернівці» не дотримало умов договору – не вивезло після себе сміття, залишило захаращені майданчики, де розміщені контейнери. Зі світлин бачимо, що сміття на майданчиках накопичувалося та не вивозилося не один день поспіль…» – ідеться у повідомленні.

Фото: ЧМР

Як розповів Шпальті директор ТОВ «Макс клін сіті» Олег Мандрик, Альтфатер не виконав своїх обов’язків цілком до 1 листопада, а саме — не вивозив сміття впродовж останніх днів та залишив свої контейнери.

«Департамент дав чотири дні для зміни контейнерного парку на визначеній території. Документи були узгоджені у міській раді та надіслані попередньому перевізнику. На що відповіді не було. 

Попри це ми з 1 листопада надаємо в повному обсязі свої послуги», – каже Олег Мандрик.

Він зазначає, що у районі вулиці Ентузіастів та бульвару Героїв Крут Альтфатер не вивозив сміття впродовж трьох днів. 

«На локаціях є наші контейнери, а контейнерні майданчики та контейнери Альтфатера ніхто не прибрав. Цим вони створюють антисанітарний стан на контейнерних майданчиках. Наше підприємство повинне своїм коштом виправляти ситуацію та робити їхню роботу», — обурюється Мандрик.

Крім того, за його словами, попередній перевізник створює йому проблеми для надання послуг у місті.

«Є місця, де мої контейнери стоять позаду Альтафатера або ж узагалі не у спеціально відведених місцях, адже я фізично не можу поставити контейнери, бо вони будуть заважати руху транспорту на вузьких вулицях міста», – зазначає Олег Мандрик.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль повідомив Шпальті, що Департамент транспорту проводив 1 та 2 листопада перевірку місць на сміттєвих майданчиках та оформляє адміністративні протоколи.

«Ми оформляємо адміністративні протоколи на посадових осіб через невиконання договірних умов та порушення правила благоустрою міста, а також подали заяви до правоохоронних органів. Сміття вивезе власними силами новий надавач послуг», – каже Ігор Крохмаль.

Фото: ЧМР

Департамент направив письмовий графік заміни контейнерів — Альтфатер мав дотриматися його та вивезти свої контейнери. 

У разі, якщо компанія не вивезе свої контейнери, міська рада буде ухвалювати рішення щодо їх вилучення.

Раніше ми писали про те, що у Чернівцях встановили контейнери для сортування сміття по всьому місту.

Також про те, що у Чернівцях вивозити сміття замість Альтфатера буде нова компанія. Що вона пропонує.

 

Коментарі