Новини

Директора Чернівецького драмтеатру відсторонили від роботи: що відомо 

Упродовж двох місяців вивчатимуть ситуацію, що склалася в колективі драмтеатру, та проведуть внутрішню перевірку установи.

На фото Юрій Марчак

У Чернівцях відсторонили від обов’язків директора Музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Юрія Марчака. Натомість в.о. обрали Івана Бутняка – колишнього очільника Центру Миколайчука. 

Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Олексій Бойко

«Комісія Чернівецької обласної ради перевірить діяльність обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської та проаналізує ефективність роботи керівника установи», – повідомляє пресслужба облради.

До складу комісії ввійшли фахівці обласної ради та обласної військової адміністрації. Упродовж двох місяців вони вивчатимуть ситуацію в колективі та проведуть внутрішню перевірку установи.

«Ефективне функціонування комунальних закладів, особливо в критичних умовах, є одним із пріоритетних напрямків роботи Чернівецької обласної ради. Тому закликаю членів комісії до об’єктивности та відповідальности у вивченні цієї ситуації», – зазначив Олексій Бойко.

У коментарі Шпальті Юрій Марчак розповів, що отримав розпорядження про відсторонення сьогодні. Оскаржувати це рішення поки що не буде. Юрій очолював драмтеатр безперервно з грудня 2004 року. 

Про подальшу роботу установи новий в.о. драмтеатру Іван Бутняк розповість на пресконференції.

Раніше ми писали, що в Чернівецькому драмтеатрі тривали чвари та непорозуміння між акторами та дирекцією. Ця ситуація заважала роботі. Дехто навіть звільнився, не витримавши ворожої атмосфери. 

Так, театр поділився умовно на три частини: ті, хто проти директора, хто за нього та нейтральні. Про брак фінансування, моральний тиск та порушення, які виявили під час перевірок у театрі, читайте у матеріалі. 

Коментарі