Новини

Центр Чернівці посипатимуть лише сіллю

Замість піску планують використовувати гравійний відсів.

Фото ілюстративне

Чернівці закупили сіль для посипання доріг взимку не в повному обсязі. Якщо зима буде сніжною та у разі низьких температур, запасів вистачить лише на третину чи половину зими.

Однак у разі потреби, сіль будуть купувати додатково.

Про це повідомив на пресконференції розповів міський голова Чернівців Роман Клічук.

«Ціни на сіль значно зросли, раніше ми купували сіль українську, яку виробляли в Артемівську на Донеччині. У зв’язку з військовими діями, сіль в Україні фактично не добувається, тому закупили імпортну, яка здорожчала порівняно із минулим роком в п’ять разів. Орієнтовно, понад 9 тисяч гривень за тонну. (Закупили 1 тисячу тонн, – ред.). Підвищення ціни пов’язано також з інфляцією та здорожчанням долара», – зазначив він.

Роман Клічук сказав, що цьогоріч планують як і торік, центр міста посипати лише сіллю.

«Хочемо відмовитися від піску в центрі, а подекуди перейти на гранітний відсів. Він екологічніший, не так засмічує зливову систему і не призводить до пилу на весні. Крім того, його можна збирати та використовувати повторно. На інших ділянках у місті будемо використовувати ще піщано-соляну суміш», – зауважив мер.

Він зазначив, що перейти на хімічні реагенти для посипання доріг взимку за прикладом європейських міст Чернівці наразі не готові, бо це дуже дорого. 

Також Клічук вважає, що поступово Чернівці мають забути про посипання вулиць піском.

Раніше ми досліджували тему: Чи є альтернатива солі та піску у Чернівцях.

 

Коментарі