Новини

«Літургія протитанкових перешкод»: фільм режисера з Чернівців покажуть на кінофестивалі в Торонто

Сюжет розповідає про події повномасштабної війни в Україні.

Кадр із фільму

На міжнародному фестивалі у Торонто покажуть фільм «Літургія протитанкових перешкод» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Цією стрічкою режисер хоче привернути увагу світу до війни в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Сюжет розповідає про події повномасштабної війни в Україні. Українці допомагають армії – змінюють свої професії та пристосовуються до потреб воєнного часу. У художніх майстернях скульптори виготовляють протитанкові перешкоди.

Гроші на виробництво фільму надало видання «The New Yorker».

Раніше ми писали, що на Каннському кінофестивалі презентували стрічку «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Показ відбувся з аншлагом, а після прем’єри глядачі близько шести хвилин аплодували.

Довідка

Дмитро Сухолиткий-Собчук – сценарист та режисер, жив та навчався в Чернівцях. Є режисером та сценаристом документального фільму «Красна Маланка». Попередня робота режисера – короткометражний фільм «Штангіст» – отримала чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях.

Кінофестиваль у Торонто відбувається щороку з 1976-го. Там збирають найкращі фільми з інших кінофестивалів по всьому світу і показують глядачам в Торонто. Захід відбудеться цьогоріч восени.

Коментарі