Новини

Аплодували близько шести хвилин: на Каннському фестивалі презентували фільм режисера з Чернівців

Фільм знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 по лютий 2021 року.

Фото з фейсбук-сторінки фільму

У суботу, 21 травня, на Каннському кінофестивалі презентували стрічку «Памфір» режисера з Чернівців Дмитра Сухолиткого-Собчука. Показ відбувся з аншлагом, а після прем’єри глядачі близько шести хвилин аплодували.

Про це повідомляють на офіційній сторінці фільму «Памфір» у Facebook.

«Це не просто рівень Каннського кінофестивалю. Це фільм, що привертає увагу на Каннському фестивалі. І це гордість неймовірна», «Фільм вражає своєю оповідною силою та красою українського селища», «Емоційне, напружене та візуально довершене кіно» – перші відгуки про стрічку.

Довідка

Картину створили за підтримки Держкіно. Фільм знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 по лютий 2021 року. «Памфір» створений у копродукції України, Франції, Польщі, Чилі та в партнерстві з Німеччиною та Люксембургом.

Сюжет стрічки оповідає історію про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, а він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Кастинг на виконавців головних та епізодичних ролей тривав понад два роки. Окрім професійних акторів, до зйомок масових сцен залучили й місцеве населення. Робота над фільмом, починаючи від створення сценарію, тривала вісім років.

Коментарі