Новини

Міжнародна гуманітарна організація більше не годуватиме переселенців у чернівецьких гуртожитках

Організація World Central Kitchen з вересня припиняє постачання продуктів на захід та у центр України.

Фото ілюстративне

Міжнародна гуманітарна організація World Central Kitchen (WCK) з вересня припиняє безкоштовно харчувати переселенців у Чернівцях. Про це Шпальті повідомила Софія Цепін, представниця організації.

За словами волонтерки, WCK припинить харчування переселенців у міських гуртожитках, де людей годували тричі на день. Організація возитиме їжу лише на схід України.

«World Central Kitchen фінансово забезпечувала приготування. Наразі організація закінчує місію у західній і центральній частині України. Залишається тільки східна частина», — каже волонтерка.

В коментарі Шпальті директорка Департаменту соціального захисту населення Ольга Ходоба сказала, що обласна військова адміністрація шукатиме інші шляхи, щоб забезпечити безкоштовне харчування для переселенців.

«Є місцеві громадські організації, які можливо зможуть допомогти. Будемо звертатися до релігійних громад, румунських і місцевих. Можливо це буде не гаряче харчування, а продуктові набори».

У Чернівцях достатньо організацій забезпечують безкоштовне харчування, каже пані Ольга. Це «Remar S.O.S» на Соборній площі, «Fight for freedom», яка роздає продуктові набори. Також годують біля будівлі ЦНАПу.

«По територіальним громадам ми будемо далі шукати донора, щоб ми могли покрити потребу хоча б для вразливих категорій населення».

Нагадаємо, що із вимушених переселенців, які мешкають у гуртожитку ЧНУ, відтепер беруть оплату за проживання.

Довідка

З початку повномасштабного вторгнення рф, міжнародна організація World Central Kitchen надала 17 000 продуктових наборів і 900 000 порцій для переселенців по Чернівецькій області.

Коментарі