Новини

Підприємці можуть отримати грант на висадку дерев площею до 25 гектарів: що для цього потрібно

Гранти можуть отримати юридичні особи та ФОПи, основою діяльности яких є вирощування сільськогосподарських культур.

Фото: gardeningknowhow.com

У межах програми «єРобота» підприємці можуть отримати кошти для створення власного садового господарства площею до 25 гектарів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Кому дають гранти?

Гранти можуть отримати юридичні особи та ФОПи, основою діяльности яких є вирощування сільськогосподарських культур. Учасниками можуть стати підприємці, які не працюють на тимчасово окупованих територіях і рф, не належать до підсанкційних осіб, не банкрути та не мають заборгованостей перед державою.

Для учасників, які створять першу тисячу гектарів садів, держава компенсує 70% вартости проєкту, для наступних – 50%. Також учасники можуть залучити кредитні кошти за програмою «5-7-9». Цілі, на які можна використати фінансування, визначені умовами гранту: це висаджування садів, закупівля матеріалів та обладнання.

Як отримати кошти?

Підприємці, які хочуть узяти участь у програмі, повинні:

– подати заявку та проєкт висадки насаджень через портал «Дія»;

– очікувати на перевірку документів банком і Міністерством аграрної політики та продовольства України;

– дочекатися рішення від Мінагрополітики щодо надання гранту та підписати договір з уповноваженим банком;

– відкрити окремий банківський рахунок, перерахувати на нього свою частку фінансування;

– отримати грант від держави (банк надає кошти після подачі підприємцями рахунків за постачання товарів і послуг).

Які умови?

Обов’язковою умовою грантової програми є створення від 3 до 20 нових постійних та сезонних робочих місць залежно від виду рослин, які висаджують. Також учасники повинні продовжувати діяльність упродовж не менше 5 років та сплачувати податки й збори.

Якщо отримувач гранту не виконує обов’язкові умови, то повинен повернути різницю між використаними бюджетними коштами й сплаченими податками та зборами. У разі нецільового використання гранту державна підтримка припиняється, а кошти повернуть до держбюджету.

Раніше ми писали, що в Україні стартувала нова економічна стратегія уряду «єРобота». Через Дію відтепер можна подати заявку для отримання гранту на створення чи розвиток власного бізнесу або на навчання.

Коментарі