Новини

Від мобілізації звільнили викладачів та учнів ПТУ: набув чинности закон

Відтермінування від мобілізації можуть отримати студенти ПТУ, які навчаються на денній або дуальній формі.

Фото prm.ua

В Україні набув чинности закон щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації учнів та викладачів професійно-технічної освіти.

Відповідний законопроєкт №7272 у Верховній Раді зареєстрували 14 квітня. А 9 червня закон підписав президент України Володимир Зеленський.

«Метою і завданням прийняття цього законопроєкту є вирівнювання у правах учнів і викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі студентами та викладачами закладів фахової передвищої та вищої освіти шляхом надання всім зазначеним категоріям рівного права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, що дасть змогу забезпечити відбудову України шляхом наповнення ринку фахівцями, в тому числі кваліфікованими робітниками», — йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Вам буде цікаво: Мобілізація і економіка: чому важливо, аби підприємства працювали навіть у війну

Зазначається, що відтермінування від мобілізації можуть отримати студенти ПТУ, які навчаються на денній або дуальній формі. А викладачам відтермінування надають тільки якщо заклад профосвіти – їхнє основне місце роботи. А також за умови, що викладачі там працюють на щонайменше 0,75 ставки.

У законопроекті йдеться про те, що таке рішення дасть змогу забезпечити відновлення України шляхом наповнення ринку праці професіоналами, зокрема кваліфікаційними працівниками.

 

Коментарі