Новини

«Хто відповість за заплямовану репутацію?»: Юлія Джус про підозру в розкраданні гумдопомоги

Наразі подружжю обрали запобіжний захід, який вони будуть оскаржувати.

Сьогодні, 7 червня, депутатка Заставнівської міськради Юлії Дупешко-Джус, якій Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру розкрадання гумдопомоги, провела брифінг.
Головним меседжем було те, що звинувачення, у яких її підозрюють — «кримінальна справа, яку шиють білими нитками».

«У чому моя вина, відверто кажучи, я не розумію. Через роботу правоохоронних органів та прокуратури я залишилася без авто, які вони угнали і не визнають цього. Те, що зараз відбувається з так званим викриттям благодійних фондів, громадських організацій, волонтерів, на мою думку, є нічим іншим, як дешевим полюванням на показники відповідних правоохоронних органів».

За словами Юлії Дупешко-Джус, щоб інкримінувати справу, правоохоронці «домалювали вартість авто, яке подружжя придбало для потреб власної благодійної організації.

«Автомобіль з урахуванням усіх супутніх витрат без розмитнення ми придбали за 4500 євро. Про що є відповідні документи. Однак правоохоронці, не без відома прокуратури, оцінили вантажний мікроавтобус Фольцфаген 2006 року в майже пів мільйона гривень. Це зробили тому, що якщо вартість цього автомобіля була б меншою від 445 тисяч гривень, то кримінального провадження б не було. Тож ми хочемо навести дані про те, що при проведенні експертної оцінки авто, використали фальшиві оголошення з Авторіа. Дивно, що автомобіль, який у Німеччині коштує 3 тисячі євро, у наведених трьох прикладах в експертизі котує понад 15 тисяч. До того ж фото, на сайті Ауторіа, ідентичні фото з іноземних сайтів у всіх трьох випадках, які наводить експертиза», — зазначила вона.

Юлія Джус каже, що ці три оголошення (вказані в експертизі) з’явилися 18-20 травня. Тобто після того, як подружжя написало заяву про крадіжку автомобіля.

«Хто відповість за це беззаконня, за втрачений час, заплямовану репутацію та моральні страждання? А щодо того, що ми збиралися відправити авто ЗСУ, правоохоронцям так вигідно казати», — зазначила вона.

Юлії Дупешко-Джус зазначила, що наразі подружжю обрали запобіжний захід – перебування вдома з 23:00 до 6:00 ранку.

Також подружжя додало, що оскаржуватиме це рішення у суді.

Нагадаємо, 30 травня Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру розкрадання гумдопомоги депутатці Заставнівської міськради Юлії Дупешко-Джус та її чоловіку.

За даними слідства, подружжя хотіло продати авто марки «Volkswagen LT28», призначене для Збройних сил України, за 4 500 доларів.

Згодом подружжя заявило, що справа сфальсифікована.

Коментарі