Новини

Звертаються в Офіс президента: чоловік депутатки вважає справу про розкрадання гумдопомоги сфальсифікованою

За даними слідства, подружжя хотіло продати авто марки «Volkswagen LT28», призначене для Збройних сил України, за 4 500 доларів.

Депутатку Заставнівської міськради в Чернівецькій області Юлію Дупешко-Джус та її чоловіка Василя Джуса підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги.

За даними слідства, подружжя хотіло продати авто марки «Volkswagen LT28», призначене для Збройних сил України, за 4 500 доларів.

Як повідомляє Суспільне Чернівці, вони звернулися до Офісу президента, ВР та Державного бюро розслідувань, бо хочуть оскаржити підозру. Чоловік депутатки заявляє, що справа сфальсифікована.

За словами Василя Джуса, цей автомобіль подружжя купило в Польщі за свої кошти для потреб власної громадської організації. Однак на кордоні дізналися, що мікроавтобус не підлягає розмитненню, тож вирішили віддати його на фронт.

Після приїзду до них звернувся чоловік із запитом з військової частини передати цей автомобіль армії.

«Оскільки ми паралельно збираємо гроші на авто для ще кількох військових частин, а ще воно потрібне для громадської організації, ми попросили у чоловіка благодійний внесок на наступні автомобілі, а також запити та листи військової частини щодо потреби автомобіля», – розповів Джус.

Він розповів, що після цього в офіс громадської організації приїхала поліція. Поки тривали обшуки, чоловік поїхав на купленому автомобілі. Подружжя Джусів написало заяву в поліцію про викрадення. А на наступний день чоловік привіз авто слідчому, який зараз займається їхньою справою про розкрадання гуманітарної допомоги.

Коментарі