Новини

Війська рф завдали ракетного удару по Слов’янську та ведуть наступальні бої: головне за ніч

російська армія веде наступальні бої на Донбасі.

Слов’янськ 1 червня, фото: пресслужба Слов’янської ВА

Вранці 1 червня російські окупанти ракетами обстріляли Слов’янськ. Унаслідок цього зруйновані три житлові будинки, десять — пошкоджені.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Слов’янська Вадим Лях.

«Ранок першого дня літа у Слов’янську знову недобрий. Ракетним ударом зруйновано 3 приватні будинки в одному з мікрорайонів міста. Ще близько десяти дістали пошкоджень. На щастя, обійшлося без жертв», — повідомив Лях.

російська армія веде наступальні бої на Донбасі, військові рф закріплюються у центрі Сєвєродонецька у Луганській області, намагаються витіснити підрозділи українських військ у районах Білогорівки та Врубівки. Такі дані голів областей щодо ситуації в регіонах на 08:00 середи 1 червня. Також про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Харківська область: упродовж доби російські окупанти масовано обстрілювали населені пункти Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів области. Внаслідок російських обстрілів загинуло 2 людей. Поранення отримали п’ятеро цивільних.

Луганщина: штурмові дії окупанти проводили у північних, південних та східних районах Сєверодонецька, закріплюються у центрі міста.

росіяни намагаються витіснити підрозділи українських військ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосували штурмову та армійську авіацію у районах Комишувахи і Ниркового. 

Ввечері 31 травня росіяни з літака атакували об’єднання «Азот», внаслідок чого стався викид отруйних речовин. 

Вдень ворог здійснив артилерійський обстріл заводу «Пролетарій» у Лисичанську, зафіксовані пошкодження декількох приміщень. 

Донеччина: ситуація в області напружена. 

Авдіївська ВА: обстріли тривали всю ніч по позиціях навколо міста, зранку – обстріл старої частини міста та району Авдіївського коксохімічного заводу. 

Очеретинська ВА: вночі обстріл із важкої артилерії селища Очеретиного. Частково зруйновано Центр безпеки громадян, магазин, декілька житлових будинків, пошкоджено будівлю ЦНАПу.

О п’ятій ранку – авіаудар по Слов’янську. Зруйновано три приватні будинки. Без жертв.

За добу – 4 вбитих, 7 поранених. 

Миколаївщина: у Миколаєві ніч пройшла відносно тихо.

Миколаївський район: у середу зранку – обстріли м. Очакова. За попередньою інформацією, руйнація та пошкодження житлових будинків. Одна людина поранена.

Баштанський район: удень і вночі були обстріли у Широківській громаді. Згорів гараж і комбайн, потерпілих немає.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Одна людина загинула. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Херсонщина: майже дві доби як у Херсоні зник телефонний та інтернет-зв’язок. Натомість по місту побільшало точок видачі та продажу сім-карток росії: для цього необхідно надати свій паспорт та оформити картки пенсіонерам. росіяни заявляють, що зв’язок відключила київська влада (українська сторона це заперечує – ред.). 

Залишається критичною ситуація в окупованих селах. Там продовжуються важкі бойові дії, зокрема у Великоолександрівській та Калинівській ТГ.

На Дніпропетровщині без тривог, але був артобстріл Зеленодольської громади, що межує з Херсонщиною. Люди не постраждали. Детальна інформація уточнюється.

В інших областях ніч минула відносно спокійно.

 

Коментарі