Новини

За 300 км від дому: білоруси повернули родині з Бучі кота мейн-куна, якого вкрали російські окупанти

Кіт Макс проїхав понад 300 км від дому та під Гомелем прибився до місцевих.

Кіт Макс. Фото Думская

Білоруси повернули кота родині Альони Кукурузки з Бучі. Його вкрали російські окупанти.  Довелося відправляти тварину у Чехію. Про це пише Думская.

Кота породи мейн-кун викрали та вивезли до Білорусі. Там його знайшли місцеві та повернули власникам завдяки контактам у котячому кулончику.

За словами власниці, їй з маленьким сином через російську окупацію у Бучі довелося тікати закордон. Вони зупинилися у Чехії. Квартиру жінки у Бучі захопили російські окупанти. Пограбували майно і забрали кота.
Місяць тому жінці у вайбері зателефонували з Білорусі та сказали, що знайшли кота, в якого на шиї був кулон із номером телефону власників.

«Спочатку я подумала, що нас розводять. Але дівчина скинула фото Макса і ошийника з кулоном. На зворотній стороні був QR-код з моїми контактами», — розповіла Альона Кукурузка.

Кіт Макс проїхав понад 300 км на російському БТРі разом із побутовою технікою, яку вкрали росіяни. Під білоруським Гомелем тварина втекла і прибилася до місцевих. Там волонтери зробили йому новий ветеринарний паспорт та передали через Польщу до його родини в Чехію. Пише Думкая.

«Дивно, але слова, що кіт з України і що ми живемо в Бучі, спрацювали як код: ніхто з мене грошей не взяв, я вибачився, коли вперше познайомився в Інтернеті. За Лукашенка, за все», — сказала Альона Кукрузка.

Кота Макса знайшли завдяки QR-жетону, який створив український стартап Animal ID. Під час війни в Україні запустили соціальний проєкт povidok.com. Благодійники безкоштовно поширюють десятки тисяч QR-жетонів, щоб тварини не губились під час евакуації.

Коментарі