Новини

Комікс для дітей про мінну безпеку розмістили у вільному доступі

Книга розповідає дітям про правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Архівне фото Шпальти

Для українських дітей у відкритому доступі з’явилися дві частини дитячого видання про мінну небезпеку під назвою «Мінна безпека не без ПЕКа».

Книга розповідає дітям про правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, повідомили у Мінреінтеграції.

«Діти – особлива авдиторія. Їм необхідні роз’яснення у доступній формі: що таке базові правила поведінки та як діяти у разі виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів», – мовиться у повідомленні.

Сюжет книжки «Мінна безпека не без ПЕКа» зобразили у вигляді коміксу, аби розкрити складну тему максимально просто. Наразі питання мінної безпеки для громадян є одним із найактуальніших, адже велика частина території України замінована.

Книга – інтерактивна, тож за QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео. Автори переконані, що в ігровій формі легше засвоїти матеріал.

Зображення з коміксу “Мінна безпека не без ПЕКа”

«Видання рекомендоване до читання маленьким українцям та їхнім батькам. Розміщені тут інформаційні плакати допоможуть краще запам’ятати, як треба діяти, знайшовши міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети», – наголосили у Мінреінтеграції.

Завантажити видання можна за посиланнями: перша частина«Мінна безпека не без ПЕКа» та друга частина«Безпечний Пекосвіт».

Нагадаємо, що в Україні запустили проєкт «Mom, i see war» («Мамо, я бачу війну»), у рамках якого збирають дитячі малюнки про війну. Роботи цифровізують у NFT-форматі та продаватимуть на аукціоні.

Коментарі