Новини

Від початку російського вторгнення у Маріуполі загинули понад 10 тисяч цивільних — міський голова

Ця кількість може бути вдвічі більшою, адже тілами маріупольців «встелені вулиці», каже Бойченко.

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

У Маріуполі від початку російського вторгнення загинули понад 10 тисяч цивільних жителів. Про це міський голова Вадим Бойченко розповів у інтерв’ю американській інформаційній агенції «Associated Press».

За його словами, загиблих може бути і понад 20 тисяч: тілами маріупольців «встелені вулиці». Окупанти не пропускають у місто навіть гуманітарні колони, щоб приховати вбивства мирних жителів.

Бойченко зараз виїхав із Маріуполя та отримує інформацію з декількох джерел. Так, він розповів, що росія використовує мобільні крематорії, аби приховати кількість жертв, у зв’язку з реакцією світу на звірства військових рф на Київщині.

«Російські війська вивезли багато тіл у величезний торговий центр, де є складські приміщення та холодильники. Мобільні крематорії приїхали у вигляді вантажівок: відкриваєш, а всередині труба, і ці тіла спалюють», – розповів він.

Також Бойченко каже, що в місті дотепер залишається приблизно 120 тисяч людей, які потребують їжі, води, тепла та зв’язку.

Зазначимо, що Маріуполь заблокований уже понад місяць. російські окупанти систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру та не випускають місцевих жителів.

Раніше ми писали, що частину маріупольців примусово вивозять на територію невизнаної «ДНР» або росії, у них забирають українські документи та направляють у так звані фільтраційні табори.

Також учора ввечері загін спеціального призначення «Азов», який захищає Маріуполь, повідомив, що російська армія застосувала у місті хімічну зброю. Зібрали все, що про це відомо в новині.

Коментарі