Новини

російські окупанти звільнили з полону журналістку hromadske Вікторію Рощину

Нині вона на підконтрольній Україні території й прямує до Запоріжжя.

Фото: Victoria Roschina/Facebook

Учора, 21 березня, російські окупанти звільнили з полону журналістку hromadske Вікторію Рощину. Нині вона на підконтрольній українському уряду території й прямує до Запоріжжя, передає Громадське.

Декілька годин тому проросійські ЗМІ та Telegram-канали поширили відео, де Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні. Каже, що нібито вони врятували їй життя.

Це записали під тиском російських силовиків як умову звільнення. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розповість найближчим часом.

Що відомо?

Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України впродовж російсько-української війни.

11 березня опублікували текст Рощиної, де вона розповідає про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Рощина планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про справжню ситуацію в місті, яке понад три тижні обстрілюють російські війська.

16 березня стало відомо, що Вікторію, скоріш за все, затримали силовики ФСБ рф. За даними свідків, тоді журналістка перебувала у тимчасово окупованому Бердянську.

Коментарі