Новини

Журналістка hromadske Вікторія Рощина ймовірно перебуває в полоні у російських окупантів

16 березня редакція дізналася, що напередодні (ймовірно 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ рф. Нині про її місцеперебування нічого невідомо.

Журналістка hromadske Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України впродовж усіх днів російсько-української війни. 11 березня редакція hromadske опублікувала текст, у якому вона розповідає про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.

У ці дні журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається у місті, яке понад два тижні щодня обстрілюють російські війська.

«11 березня ввечері Вікторія Рощина ймовірно була в дорозі із Запоріжжя в Маріуполь і мала поганий зв’язок, тому ми майже не змогли говорити телефоном. Відомо було тільки те, що з Енергодара тоді вона вже виїхала.

12 березня ми не змогли вийти з Вікторією на зв’язок. Як стало відомо колективу  від свідків, яких ми не можемо називати з міркувань безпеки, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську», — пише редакція.

16 березня вони дізналися, що напередодні (ймовірно 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ рф. Нині про її місцеперебування нічого невідомо.

«Дві доби ми докладали всіх зусиль, аби звільнити журналістку в непублічний спосіб. Але це виявилося безрезультатним. Тому закликаємо українську та міжнародну спільноту долучитися інформаційно та діями до звільнення журналістки hromadske Вікторії Рощиної».

Нагадаємо, 13 березня російські окупаційні війська розстріляли в Ірпені кореспондента американської газети «The New York Times». Ще один журналіст поранений.

Коментарі