Новини

У Чернівецькій області дефіцит пального. Першочергово воно йтиме на потреби армії

Буковинців закликають економити ресурси.

Фото: dawn-mcdonald

У Чернівцях та області гострий дефіцит пального. Громадян просять економити те, що є, адже першочергово пальне йтиме на військові потреби. Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Богдан Ковалюк.

«У Чернівцях, як і у багатьох інших регіонах Західної та Центральної України, є гострий дефіцит палива, дизеля, бензину», — каже Ковалюк.

За його словами, пального немає на Збройні сили України у достатній кількості через те, що багато логістичних шляхів зруйновані російськими військами.

У зв’язку з цим найближчим часом дефіцит пального буде постійно — поки не відновлять нові економічні шляхи. Тому буковинців закликають економити ресурси.

Ковалюк зазначає, що цінова політика роздрібних мереж буде різною, бо вони працюють із різними постачальниками.

На що йтиме пальне

Першочергово наявне пальне будуть спрямовувати на армію, медицину, доставку продуктів харчування. Вже потім подбають про транспортні послуги для цивільного населення та інших потреб.

Водночас міський голова Чернівців Роман Клічук запевнив, що пального для маршруток вистачає. Але ціни на паливо піднялися через те, що його постачають із закордону. Водночас ПДВ на паливо зменшили від 20% до 8% та зменшили акциз.

Коментарі