Новини

У Чернівцях дозволили продавати пиво, замінять білборди та поселятимуть у «Черемош»: головне з пресконференції Клічука

Під час пресконференції міський голова розповів про ситуацію в місті.

Рада оборони Чернівецької области вирішила дозволити продаж пива під час режиму воєнного стану. Про це йдеться у відповідному рішенні Ради оборони Чернівецької области.

Під час пресконференції голова Чернівецької міської ради Роман Клічук підтвердив це. За його словами, продавати цей алкоголь дозволили й сусідні області.

Відповідне рішення набирає чинности відсьогодні, 14 березня.

Клічук розповів, що готель «Черемош» облаштовують для зручного поселення людей. Там уже заселили перших переселенців, які прибули з інших областей країни. Міський голова каже, що для цього облаштували два поверхи.

«Готель «Черемош» перебуває у жахливому стані. Я виїжджав туди і бачив ситуацію. Останні 15 років він не працював. Залишилися лише одні стіни. Домовилися з новими власниками. Відремонтували 4 та 5 поверхи. Там провели каналізацію, запустили опалення. Відсьогодні там почали приймати переселенців», — сказав Роман Клічук.

Він зазначив, що чимало переселенців проживають в інших готелях міста. Тож закликав власників не підіймати ціни. А контроль за цим буде вести  Держпродспоживслужба.

Роман Клічук додав, що у місті є ще близько п’яти тисяч місць для переселенців. Переважно у школах. Якщо з’явиться потреба, то будуть використовувати спортзали та кінотеатри для розміщення переселенців.

Водночас мер нагадав, що люди з інших регіонів можуть отримувати медичну допомогу у лікарнях міста. Зокрема вагітні жінки можуть ставати на облік.

Щодо білбордів, встановлених у місті, зокрема з написами про рускій воєнний корабель, Роман Клічук каже, що багато чернівчан схвалює такі написи, але є такі, що проти них. Тому їх замінять на патріотичні заклики, щойно дозволять погодні умови.

Клічук запевнив, що пального для маршруток вистачає. Але ціни на паливо піднялися через те, що його постачають із закордону. Водночас, за словами Романа Клічука, ПДВ на паливо зменшили від 20% до 8% та зменшили акциз.

Всупереч воєнному стану, міський голова зазначив, що у місті проводитимуть порядок, зокрема проводитимуть тендери.

 

 

Коментарі