Новини

Як до 24 лютого: у Чернівцях влада контролюватиме ціни на житло під час війни

Міський голова написав, що ціни на житло у Чернівцях повинні бути такими, якими були до 24 лютого.

Фото Marten Bjork, unsplash.com

Чернівецький міський голова Роман Клічук наголосив, що ціни на житло, готелі та хостели у Чернівцях повинні бути такими, як були до 24 лютого.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Клічук пояснив, що за останні три дні отримав багато звернень щодо того, як чернівчани піднімають ціни на житло для вимушених переселенців.

«Отримав близько 70-80 звернень, як місцеві власники квартир цинічно вирішили наживатися на переселенцях, піднявши ціну в 4-5 разів. Із них приблизно 30 заяв — це ті ж ціни, які були до війни (нерухомість у Чернівцях завжди була дорогою). 10 виявилися вже не актуальними, і в ті квартири заїхали інші люди.

З іншими провели сувору розмову і майже з усіма домовилися залишити старі ціни на оренду, а дехто і зменшив», — написав міський голова.

Також Клічук додав, що завдяки цим діям вдалося врятувати від примусового виселення дві родини. Господарі житла, яке вони винаймали, вирішили заробити, «бо їдуть не місцеві, і їм можна продати дорожче».

«Також ми зібрали заяви про готелі та квартири, які здають подобово. Вони раптово почали підвищувати ціни на проживання у зв’язку з підвищеним попитом. Нагадаю. В усіх війна, в усіх біда. Але прейскуранти цін у готелях повинні бути такими, якими були до 24.02! Виховні бесіди продовжуються!» — додав Клічук.

Коментарі