Новини

Українські активісти третю добу блокують фури, що прямують до рф та Білорусі

Активісти вимагають розширення європейських санкцій, зокрема на дорожній транзит товарів.

Фото: Женя Клімакін

На пункті пропуску «Козловичі-Кукурики» на польсько-білоруському кордоні українські активісти блокують фури з вантажами, що прямують до Білорусі та росії. Вони протестують ще від суботнього ранку 12 березня, повідомляє польське видання «Dziennik Wshodni».

Активісти вимагають розширення європейських санкцій, зокрема на дорожній транзит товарів.

«Ми не можемо мовчати! Білоруські та російські вантажівки перевозять продукти та техніку для агресора», — обурюються протестувальники.

За словами 60-річного активіста Мирослава, за останні декілька днів понад 80 вантажівок їхали від кордону з Німеччиною до перетину в Кукуриках:

«На стоянках я запитав водіїв, що вони беруть. Деякі кажуть: «військова таємниця». А інші кажуть, що ліки, харчі чи запчастини. Це все йде до агресора, до росії».

Поляки також підтримують друзів з України під час акції протесту.

Читайте також: Одноразові виплати, житло та освіта: у Польщі підписали закон про допомогу українським біженцям

Водіям фур роздають листівки: «Те, що ви робите, лише продовжує кровопролиття. Ці товари не потрібні винуватцям агресії, вони потрібні її жертвам. Не будьте співучасниками злочинів проти людяності».

Водночас речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерус пояснює, що з Європейського Союзу експортують лише ті товари, на які не поширюються санкції:

«Експорт товарів за межі європейської митної території підлягає прикордонному контролю, який здійснюють польські служби», — додає він.

Коментарі