Новини

У Чернівецькій області на військовий облік стали понад 1500 переселенців

До Збройних сил та інших військових формувань записалися в рази більше військовозобов’язаних, ніж за всі попередні мобілізації.

Фото: ЗСУ

Станом на сьогодні, 14 березня, на військовий облік у Чернівецькій області стали понад 1500 переселенців. Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької обласної військадміністрації.

«За ці тижні до ЗСУ та інших військових формувань поставлено в рази більше військовозобов’язаних, ніж за всі попередні черги мобілізації», — додають у пресслужбі.

Читайте також: Хтось вимагає маєтки, інші – дякують за хліб. Як реагують на допомогу переселенці у Чернівцях

На військовий облік в сусідній Івано-Франківській області стали понад 3 700 людей з інших регіонів, із них мобілізували уже 800 осіб.

Там військовозобов’язаних без досвіду служби скеровують до навчальних центрів, де вони отримують необхідні знання і навички. Призовники отримують гроші відповідно до посади та звання.

Нагадаємо, начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук закликав чоловіків від 18 до 60 років, які прибули на Буковину з інших областей та є військовозобов’язаними, стати на військовий облік та захищати країну від російського загарбника.

«Вони залишають у безпеці свої сім’ї тут, стають на військовий облік та відправляються на захист України у складі підрозділів на наших територіях, або звідки приїхали», — наголосив Сергій Осачук.

Коментарі