Офтоп

Люди з усього світу бронюють домівки на Airbnb в Україні. Однак приїжджати вони не планують

Іноземці бронюють квартири на сервісі «Airbnb» в Україні, платять гроші, підтримуючи українців, та залишають повідомлення підтримки.

Кияни ночують у метро, аби захиститися від бомбардувань Фото: Вечірній Київ

Оригінальний матеріал CNN

Більшу частину дня Володимир Бондаренко проводить у своїй квартирі у Києві. Між прослуховуванням сирен про повітряні нальоти та несамовитою розсилкою новин родині він обмінюється повідомленнями зі шквалом гостей на сайті «Airbnb», які бронюють його однокімнатну квартиру в центрі столиці України.

Airbnb (читається як «ейрбіенбі») — онлайн-сервіс із розміщення, пошуку та короткострокової оренди житла по всьому світу.

Іноді Володимир надсилає емодзі, що плаче. В інших випадках — емодзі рук, які моляться. Це його спосіб подякувати тим, хто бронює його квартиру, хоча вони не мають наміру приїхати в гості.
На сайті Airbnb домівки господарів з України бронюють люди з усього світу, водночас не планують їх відвідувати. Це частина креативної кампанії у соціальних мережах, спрямованої на передачу грошей українцям, які перебувають в облозі та потребують фінансової допомоги.

Ідея набрала обертів. За словами представника Airbnb, 2 та 3 березня гості з усього світу забронювали в Україні понад 61 000 ночей. Більше половини з них розібрали американці.

«Сьогодні надійшло понад 10 замовлень. Це незвично, але зараз це дуже нас підтримує», — розповів 36-річний Володимир CNN.

«Я сказав багатьом своїм родичам та друзям, що планую використати ці гроші, щоб допомогти нашим людям, які зараз цього потребують».

Люди залишають повідомлення підтримки своїм українським господарям.

Один американець забронював дві ночі у квартирі у Старому Києві — чарівному та історичному районі. У своєму бронюванні Деніел залишив повідомлення для господаря:

«Сподіваюся, що ви і ваша чудова квартира в безпеці, і ця жахлива війна закінчиться… і Україна буде в безпеці», — написали у повідомленні.

«Колись я приїду і побачу вас. Будь ласка, розраховуйте на це. Ми відвідаємо Україну. Хай благословить вас Бог, і Бог буде з вами, вашим містом, вашою країною».

Airbnb відмовляється від плати за гостя та господаря. До того ж сервіс пропонує тимчасове житло в сусідніх країнах для 100 000 українців, які тікають із країни через вторгнення росії. Для цього сервіс відмовляється брати плату за гостей та господарів.

Коментарі