Новини

Українська мова — на обкладинці журналу «Time» та шведської преси

Шведська газета опублікувала українською спільне звернення на підтримку вільних ЗМІ в Україні та Росії.

Відомий американський щотижневий журнал «Time» випустить новий номер, присвячений Україні, на обкладинці якого вперше буде напис українською мовою. 

Новий номер журналу вийде 14 березня. На синьо-жовтому тлі обкладинки розміщений напис українською мовою: «Життя переможе смерть, а світ – темряву». 

Статтею випуску буде матеріал під назвою «How Volodymyr Zelensky Defended Ukraine and United the World» («Як Володимир Зеленський захищав Україну та об’єднав світ»).

У статті, що вже доступна в онлайн-версії журналу, журналіст Саймон Шустер описує трансформацію Володимира Зеленського як президента та аналізує його дії після нападу Росії.

Шведська газета-таблоїд «Aftonbladet» опублікувала українською спільне звернення на підтримку вільних ЗМІ в Україні та Росії із заголовком: «Журналістика – важлива зброя у боротьбі з російською дезінформацією».

«Цим спільним зверненням видавці та видавництва всієї Швеції хочуть висловити своє співчуття і підтримку незалежним ЗМІ, що працюють в Україні та Росії. Звернення буде опубліковано російською та українською мовами і поширене в соціальних мережах різних медіа компаній та в листівках», — йдеться у зверненні.

Також фото Президента України Володимира Зеленського помістили на обкладинку нового випуску італійського «Vanity Fair». 

«Поки я пишу цю редакційну статтю, триває війна, оголошена росією Україні. Конфлікт, який зачіпає всю Європу», йдеться у вступі до нового випуску журналу.

На обкладинці пише, що «цей конфлікт торкається всіх нас», а саме війна України та росії, яка вступила в активну фазу 24 лютого 2022 року.

«Менш ніж за тиждень мужність цієї людини та її нації вивела купу людей на вулиці світу, розпалила соціальні мережі та викрила всі питання, які порушує політика владіміра путіна», — пише головний редактор видання Сімоне Маркетті. І додає, що Україну потрібно захищати всім світом, адже вона навчила та показала, як боротися за свою незалежність.

Нагадаємо, раніше The Economist писав: У Зеленського є чеснота, якої бракує Путіну — він говорить правду своєму народу.

 

Коментарі