Офтоп

Британці їдуть допомагати Україні та готові померти заради того, щоб перемогти путіна

Окрім британців, до боротьби проти росії готові долучитися громадяни Угорщини та Ірану.

Фото Sky News Том Конаржевський (зліва) і Леон Доусон (справа) планують приєднатися до оборонних сил України

Оригінальний матеріал Sky News

Британці, які готуються їхати в Україну, щоб узяти участь у боротьбі проти російського вторгнення, готові померти заради перемоги над армією путіна.

Командир іноземного легіону бійців заявив, що сотні британських добровольців візьмуть у руки зброю для захисту України. Деякі з них вже прибули до країни.

Вони приїхали до посольства України в Лондоні після того, як міністерка закордонних справ Ліз Трасс заявила, що повністю підтримає громадян Великобританії, які вирішать допомогти боротися проти російського вторгнення.

Серед тих, хто прийшов до посольства, були друзі Леон Доусон та Том Конаржевський, які планують стати на захист України, незважаючи на відсутність військового досвіду.

Леон Доусон – власник одного з тренажерних залів у Великобританії – заявив:

«Ми молоді, сильні, спортивні чоловіки і можемо допомогти, то чому б нам не зробити цього? Ми дивилися новини, ми бачили, що коїться. Ми думаємо, що можемо змінити ситуацію, прийшовши на допомогу».

Леон також заявив, що готовий віддати життя, захищаючи Україну.

«Ми не хочемо вмирати. Звісно, нам страшно. Але якщо ми боїмося, то уявляємо, що відчувають невинні жінки та діти. Я не можу просто сидіти тут і спостерігати».

Леон та Том кажуть, що покидають Великобританію у четвер. Спочатку вони їдуть до Берліна, а звідти — потягом до України. Том родом із Польщі.

«Я хочу змінити ситуацію в Україні. Те, що ми бачимо в Україні, на мою думку, неправильно. Ми хочемо приїхати туди якнайшвидше», — каже він.

Окрім британців, до боротьби проти росії готові долучитися громадяни Угорщини та Ірану.

Акош Хорват з Угорщини заявив, що готовий віддати життя, захищаючи Україну. Він заявив:

«Я знаю, що їду не на пікнік. Це війна, і я можу загинути»

Іранець, який не став називати свого імені, на запитання, чому хоче долучитися до лав української армії, відповів, що через те, що ненавидить путіна.

Коментарі